GERLACH 20 cm Natur NK 320

GERLACH 20 cm Natur NK 320

Patelnie

GERLACH 20 cm Natur NK 320

5901035987500, GERLACH PATELNIA Z POWIERZCHNIĄ CE

5 na 5 (2 oceny)
Dostępność: produkt tymczasowo niedostępny
99,99 PLN

Produkt chwilowo niedostępny Produkt chwilowo niedostępny

Podziel się
Facebook E-mail
GERLACH 20 cm Natur NK 320
Wystąpił błąd

Sprawdź dostępność w punkcie stacjonarnym

Wybierz punkt odbioru z poniższej listy lub wpisz swój kod pocztowy/miasto, aby odnaleźć punkt najbliżej Ciebie.

Wpisz kod pocztowy

Wpisz miasto

Szukam...

Niestety obecnie ten produkt nie jest dostępny w punktach stacjonarnych w Twojej okolicy. Zamów go online, a dostarczymy Ci go do domu lub do wybranego punktu.

Opis

Patelnia NATUR − najwyższa jakość i nowoczesny design

Patelnie Natur z powłoką ceramiczną powstały z miłości do natury, łącząc najwyższą jakość z komfortem użytkowania. Nowoczesny design z elementami z drewna bukowego to unikalna i wyróżniająca się kombinacja, która uatrakcyjni wygląd kuchennych wnętrz. Linia Natur dedykowana jest osobom, które pragną prowadzić zdrowy tryb życia, oparty na niskokalorycznej diecie, składającej się z delikatnie podsmażonych ryb, duszonych kolorowych warzyw i aromatycznych ziół.

Szczegółowy opis:

Patelnia aluminiowa Natur posiada specjalną, dwuwarstwową powłokę nieprzywierająca ILAG ® Non-Stick Ceramic wzmacnianą ceramicznie, która zapobiega przywieraniu, sprawiając, że gotowanie jeszcze nigdy nie było tak łatwe, przyjemne i szybkie. Naczynie jest odporne na bardzo wysokie temperatury, ścieranie, zarysowania i odkształcenia. Wykonane zostało ze sprawdzonych materiałów, które są bezpieczne dla zdrowia. Ponadto, niezwykle gładka i szczelna powłoka ceramiczna ILAG jest łatwa w utrzymaniu czystości.

Grube dno z dyskiem ferromagnetycznym gwarantuje długotrwałą funkcjonalność oraz równomierną dystrybucję ciepła. Korzystnie wpływa na bardziej energooszczędne smażenie. Dodatkowo, umozliwia ono korzystanie z patelni na wszystkich rodzajach kuchenek: gazowej, elektrycznej, ceramicznej i indukcyjnej.

Ergonomiczny uchwyt z drewna bukowego jest funkcjonalny oraz pewnie leży w mokrych dłoniach.

Naczynia ceramiczne – użytkowanie oraz pielęgnacja

Ważne wskazówki dotyczące bezpieczeństwa

  • Zawsze pilnuj patelni i upewnij się, że nie jest ona używana w obecności dzieci.
  • Nie pozwól, aby naczynie znajdowało się na gorącej kuchence przez czas dłuższy, niż jest to konieczne.
  • Aby uniknąć obrażeń, bądź ostrożnym trzymając rozgrzaną patelnię za uchwyt.
  • Upewnij się, że uchwyty nigdy nie są ustawione nad gorącymi płytami grzejnymi.
  • Powłoka Ceralon ® nie zawiera PTFE, PFOA i fluoru.

Uwagi dotyczące użytkowania

  • Przed pierwszym użyciem patelni, wyjmij wszystkie opakowania i etykiety, a następnie umyj naczynie płynem do mycia naczyń z gorącą wodą.
  • Zagotuj wodę 2-3 razy na patelni, aby usunąć pozostałości produkcyjne i zanieczyszczenia.
  • Przed pierwszym użyciem wetrzyj w patelnię niewielką ilość oleju. Procedura ta powinna być powtarzana od czasu do czasu.
  • Staraj się oszczędzać energię upewniając się, że patelnia jest takiej samej wielkości lub jest większa, ale nigdy mniejsza, niż powierzchnia gotowania. Podczas korzystania z kuchenki gazowej, wyreguluj płomień tak, aby nie dotykał  brzegów patelni.
  • Nie używaj oleju lub tłuszczu do podgrzewania żywności na patelni.
  • Pomimo, że nieprzywierająca powłoka ceramiczna wykazuje odporność na wysokie temperatury, nawet do 400 ° C, przegrzanie patelni nie jest zalecane.
  • Powłoki ceramiczne nagrzewają się w bardzo krótkim czasie i dlatego nie mogą nigdy być pozostawione na kuchence bez nadzoru.
  • Nigdy nie przegrzewaj patelni. Unikaj użytkowania naczynia w temperaturze powyżej 250 ° C. Można temu zapobiec, używając oleju jako wskaźnika ciepła, ponieważ olej zaczyna dymić w temperaturach powyżej 250 ° C.
  • Za wszelką cenę unikaj przegrzania naczynia. Istnieje możliwość przypalenia się żywności na powłoce ceramicznej i pojawienia się na niej czarnych osadów.
  • Wysokie temperatury oraz duża ilość oleju nie jest zalecana podczas smażenia.
  • Nie dopuszczaj do spalania się oleju na patelni.
  • Nigdy nie rozcinaj żywności w naczyniu za pomocą ostrych i twardych przedmiotów.
  • Używaj tylko nylonowych lub drewnianych akcesoriów kuchennych.
  • Zawsze korzystaj z czystej patelni. Przed jej schowaniem, upewnij się, że wszystkie resztki jedzenia są usunięte.

Czyszczenie i pielęgnacja

  • Przed czyszczeniem zawsze ostudź patelnię. Duże wahania temperatury mogą powodować trwałe odkształcenia naczynia.
  • Do czyszczenia używaj gorącej wody, miękkiej strony gąbki lub miękkiej, nylonowej szczoteczki. Nie używaj wełny stalowej ani szorstkich ściereczek!
  • Aby usunąć resztki jedzenia i tłuszczu, nie używaj agresywnych lub ściernych środków czyszczących (np. mleczko do czyszczenia).
  • W przypadku, gdy na powłoce powstaną ciemne osady spowodowane działaniem wysokich temperatur na naczynie, nie usuwaj ich za pomocą szorstkich ściereczek lub przedmiotów o ostrych krawędziach. Zalej patelnię gorącą wodą, mocząc ją przez jakiś czas, następnie  ostrożnie i delikatnie usuń powstałe osady za pomocą miękkiej, nylonowej szczoteczki lub miękkiej ściereczki .
  • Przy dłuższym użytkowaniu patelni, resztki pożywienia, które nie zostały wcześniej usunięte, mogą prowadzić do przebarwień o różnym nasileniu. Może to negatywnie wpłynąć na powierzchnię powłoki. Dlatego powierzchnię patelni należy czyścić starannie i dokładnie.
  • Nieznaczne przebarwienia i plamy są zjawiskiem normalnym. Są one bardziej widoczne na jasnych powłokach, niż na ciemnych lub czarnych powierzchniach.
  • Agresywne detergenty używane podczas czyszczenia w zmywarkach mogą doprowadzić do obniżenia  własności naczynia. Zalecane jest ręczne mycie patelni z powłoką ceramiczną.

ILAG Non-Stick Ceramic, wcześniej znany jako CERALON ®, to szwajcarskie powłoki ceramiczne. Dwupowłokowy system charakteryzuje się wyjątkową twardością oraz odpornością na wysokie temperatury. Potrawy nie przywierają do patelni, a samo naczynie jest niezwykle łatwe w czyszczeniu.

Powłoki zostały wykonane z naturalnych minerałów, dlatego są bezpieczne dla zdrowia i nie wytwarzają żadnych szkodliwych substancji podczas intensywnego smażenia. Zużycie energii w procesie produkcyjnym jest mniejsze, niż w konwencjonalnych powłokach z powodu niższych temperatur utwardzania.

Opinie

Zaloguj się, jeśli chcesz podzielić się opinią na temat zakupionego produktu

Dodaj nowy komentarz

To pole jest wymagane
* pola wymagane

Kasia K.23.10.2017

GERLACH Patelnia z powierzchnią ceramiczną 20 cm Natur NK 320

Świetnej jakości patelnia dla maniaków kulinarnych. Bardzo solidne wykonanie, potrawy nie przywierają, nie jest konieczne używanie dużej ilości tłuszczu do smażenia. Piękna drewniana rączka tylko dodaje uroku i sprawia, że gotowanie jest jeszcze przyjemniejsze :-) polecam serdecznie!

Ocena tego użytkownika:

5 na 5

Sylwia18.09.2017

Bardzo poręczna patelnia

Super patelnia, nic się nie przykleja ani nie przypala. Od tej pory będę używać tylko ceramicznych patelni.

Ocena tego użytkownika:

5 na 5

Zadaj pytanie

Zapisz się do newslettera

Proponowane kategorie

    Proponowane produkty